Luisteren naar materialen

Merle Smeets

Een haast serene stilte overheerst in A Burning Bag as a Smoke-Grey Lotus, een ruimtevullende installatie van de Canadese kunstenaar Gareth Moore (1975). Moore toonde dit werk eerder bij La Loge in Brussel en nu in aangepaste.

Verlangen naar openheid

Laure van den Hout

‘We leven meestal in gesloten ruimtes. Deze vormen het milieu waaruit onze cultuur ontspruit,’ zo luidt de openingszin van Paul Scheerbarts Glasarchitektur uit 1914.

Onvoltooid verleden tijd

Irene de Craen

Eén dag voor de opening van Beton Belvedere was het precies honderd jaar geleden dat de Franse ochtendkrant Le Figaro het futuristisch manifest publiceerde

Zoolfilm en hangarhuis

Lotte Haagsma

Op dinsdag 14 januari hield Adam Kalkin een lezing in Den Haag, georganiseerd door Stroom. Stroom nodigt regelmatig kunstenaars uit die zich op het grensgebied van beeldende kunst en architectuur bewegen of architecten die de.

Beschermende kleding als symbool

Lotte Haagsma

In de tentoonstellingsruimte van Stroom staan her en der objecten opgesteld die een combinatie zijn van beschermend pak, slaapzak, tent en stretcher. Een mobiel ‘huis' voor mensen die op straat moeten overleven.

Bloemen en bejaarde kunstenaars

Lotte Haagsma

Berend Strik en One Architecture, een kunstenaar en een architectenbureau, ontwikkelden samen een bejaardentehuis voor kunstenaars en wetenschappers. "Berend Strik & One Architecture propose to combine the.