Vervellen

Jorik Amit Galama

Ik schrik van mijn eigen spiegelbeeld, in het lichaam van een ander sta ik in de badkamer. De binnentuin zit vol schaduwen, de zon druppelt nog wat oranje in de lucht achter de honingraatflats.

Discursief geluister #3: Gesprek met vreemdelingen

Miriam van Ommeren

Het discursieve programma viert hoogtij binnen de hedendaagse kunstsector: het aanbod van ‘verdiepende’ evenementen zoals film screenings, boekpresentaties, lezingen en debatten wordt steeds groter. Over de inhoud van deze evenementen, en de daadwerkelijke meerwaarde van de programma’s wordt echter weinig geschreven.

Kunst tegen gevoelsarmoede

Roosmarijn Hompe

Neometrism is een presentatie waarin het werk van Babette Kleijn, Thomas Raat en Koen Taselaar naast elkaar wordt getoond. Het zijn drie kunstenaars die vooral bezig zijn met het construeren van een beeld, waarbij ze lustig leentjebuur spelen bij modernistische kunst en vormgeving.

Herlezen en opnieuw bezien

Alexander Mayhew

Dat veel beeldend kunstenaars heden ten dage dankbaar gebruik maken van de overvloed aan beeldmateriaal die voorhanden is via internet en andere media mag als een gemeenplaats worden beschouwd

Kunst zonder kunstenaar

Lynne van Rhijn

Nest, de eerste officiële culturele broedplaats van Den Haag, maakte vorig jaar indruk met Essentially Absent , een tentoonstelling met afwezigheid, of, specifieker, de afwezigheid van het onderwerp binnen hedendaagse fotografie als thema