Werk: Peggy Franck

Noor Mertens

Peggy Francks (1978) solotentoonstelling Sudden Parallels between the Sky and the Concrete in 2012 bij Galerie Fons Welters liet in gecondenseerde vorm zien wat de belangrijkste thema’s binnen haar werk zijn. De tentoonstelling was geen combinatie van losstaande twee- en driedimensionale elementen, maar.

Yesim Akdeniz Graf

Schilderkunst kan mij meestal niet zo bekoren. Er is altijd wel iets té aan.

Pressurizing

Zoro Feigl (1983) maakt machines en installaties die de toeschouwer verbazen en beangstigen

Buiten is binnen en de klok tikt door

Daphne Richter

‘Betreden op eigen risico’, staat op een bordje bij de voordeur van galerie Fons Welters in Amsterdam. Het is een ongebruikelijk welkom van de Nederlandse kunstenaar Job Koelewijn (1962), wiens werk niet direct bekend staat als gevaarlijk..

Mouse on Mars reviewed and remixed

Juliette Jongma

De groepstentoonstelling Doku/Fiction in Kunsthalle Düsseldorf, is het resultaat van de samenwerking tussen dit museum en het muzikantenduo Mouse on Mars. Dit Duitse duo annex producers en DJ's van elektronische muziek is al.

The Clock and the Clockwork

Nathalie Zonnenberg

Het eerste waar ik onwillekeurig aan moest denken bij het horen van de titel van Gabriel Lesters presentatie in Galerie Fons Welters, is aan Stanley Kubricks film A Clockwork Orange. Maar bij nadere beschouwing is het niet alleen de titel.