Slordige meisjes krijgen hoofdrol in Foam

—Karin Krijgsman

‘Every image on my screen belongs to me,’ sprak Constant Dullaart in een van zijn bijdragen aan de Foam What’s Next expert meeting op 19 maart jongstleden. Het lijkt me juridisch niet hard te maken, maar het uitgangspunt vond ik ronduit heerlijk.

Ego #02

—Basje Boer

Fotograaf Sanne Sannes overleed in 1967 nadat hij op de Bergse Eeuwigelaan tegen een boom reed. Sannes was pas dertig, toch liet hij een omvangrijk oeuvre na.

Mitch Epstein: alleen je ogen

—Rachel Esner

Deze zomer presenteert het Amsterdamse Foam het werk van Mitch Epstein, één van Amerika’s belangrijkste hedendaagse fotografen. Epstein – in zijn jonge jaren een pionier van de kleuren- en straatfotografie.

Schofferen en Verleiden

—Raymond Frenken

CONFRONTATION “Je suis libre, je suis libre, je suis libre”, herhaalt Marilyn Monroe, terwijl ze uit een autoraam staart. De Franse kunstenares Delphine Kreuter heeft het filmpje in een zeurende loop gemonteerd.

Dislokatie

—Jan de Vries

Er komt steeds meer kunst zonder vaste woon- of verblijfplaats. Vluchtigheid, mobiliteit, zelfs destructie zijn gemeengoed in de hedendaagse kunst, maar ook werken die tot voor kort verzekerd waren van een vaste plek in een.