Open lucht

Menno Dudok van Heel

Drie maanden geleden verhuisde ik naar het Mercatorplein in Amsterdam-West. Kort daarna werden zeventien grote betonblokken met foto’s op het plein voor de deur neergezet.

Slordige meisjes krijgen hoofdrol in Foam

Karin Krijgsman

‘Every image on my screen belongs to me,’ sprak Constant Dullaart in een van zijn bijdragen aan de Foam What’s Next expert meeting op 19 maart jongstleden. Het lijkt me juridisch niet hard te maken, maar het uitgangspunt vond ik ronduit heerlijk.

Ego #02

Basje Boer

Fotograaf Sanne Sannes overleed in 1967 nadat hij op de Bergse Eeuwigelaan  […]

Spoorzoeken in de woonwijk

Raymond Frenken

Wat bezielt iemand om 240 woningen te fotograferen, waar ogenschijnlijk niets speciaals mee aan de hand is? Elk huis is van de straatzijde gefotografeerd, zodanig dat het hele huis keurig op het plaatje staat

Een keuze (4)

Jan Kappers

Een persoonlijke keuze uit het aanbod van Art Amsterdam 2008 door auteur Jan Kappers. Met werk van Danielle van Ark, Irene Fortuyn en Reinoud van Vught.

Mitch Epstein: alleen je ogen

Rachel Esner

Deze zomer presenteert het Amsterdamse Foam het werk van Mitch Epstein, één van Amerika’s belangrijkste hedendaagse fotografen. Epstein – in zijn jonge jaren een pionier van de kleuren- en straatfotografie.

Schofferen en Verleiden

Raymond Frenken

CONFRONTATION “Je suis libre, je suis libre, je suis libre”, herhaalt Marilyn Monroe, terwijl ze uit een autoraam staart. De Franse kunstenares Delphine Kreuter heeft het filmpje in een zeurende loop gemonteerd.

Dislokatie

Jan de Vries

Er komt steeds meer kunst zonder vaste woon- of verblijfplaats. Vluchtigheid, mobiliteit, zelfs destructie zijn gemeengoed in de hedendaagse kunst, maar ook werken die tot voor kort verzekerd waren van een vaste plek in een.