Antikraakkunst

Esmee Postma

‘Zoekt u een betrouwbare antikraak of leegstandsbeheerder? Iemand die uw vaste lasten dekt, uw pand tegen inbraak beveiligt en er een tijdelijke maatschappelijke en publieke bestemming voor vindt? Iemand die het straatbeeld aantrekkelijk houdt en positieve aandacht in de buurt genereert? Denk dan eens aan kunst!’

Open lucht

Menno Dudok van Heel

Drie maanden geleden verhuisde ik naar het Mercatorplein in Amsterdam-West. Kort daarna werden zeventien grote betonblokken met foto’s op het plein voor de deur neergezet.

Slordige meisjes krijgen hoofdrol in Foam

Karin Krijgsman

‘Every image on my screen belongs to me,’ sprak Constant Dullaart in een van zijn bijdragen aan de Foam What’s Next expert meeting op 19 maart jongstleden. Het lijkt me juridisch niet hard te maken, maar het uitgangspunt vond ik ronduit heerlijk.

Ego #02

Basje Boer

Fotograaf Sanne Sannes overleed in 1967 nadat hij op de Bergse Eeuwigelaan tegen een boom reed. Sannes was pas dertig, toch liet hij een omvangrijk oeuvre na.

Spoorzoeken in de woonwijk

Raymond Frenken

Wat bezielt iemand om 240 woningen te fotograferen, waar ogenschijnlijk niets speciaals mee aan de hand is? Elk huis is van de straatzijde gefotografeerd, zodanig dat het hele huis keurig op het plaatje staat

Mitch Epstein: alleen je ogen

Rachel Esner

Deze zomer presenteert het Amsterdamse Foam het werk van Mitch Epstein, één van Amerika’s belangrijkste hedendaagse fotografen. Epstein – in zijn jonge jaren een pionier van de kleuren- en straatfotografie.

Dislokatie

Jan de Vries

Er komt steeds meer kunst zonder vaste woon- of verblijfplaats. Vluchtigheid, mobiliteit, zelfs destructie zijn gemeengoed in de hedendaagse kunst, maar ook werken die tot voor kort verzekerd waren van een vaste plek in een.