No Performance, No Show

Esther van Rosmalen

Deze tekst is bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Niet dat de woorden verkeerd gekozen zijn, maar omdat het tekort doet als weergave van een serie fysieke handelingen die vallen onder de noemer ‘performance’ zoals dat in de kunst bedoeld is..

Kijken, kijken – niet kopen

Rosanne Koster

Op Art Rotterdam moet je in de rij om op de foto te gaan met een groot opgezet paard van kunstenares TINKEBELL. De beurs wordt geprezen om zijn ‘festivalgevoel’, en zoals op ieder festival zijn de hoofdacts.

Talent, doorzettingsvermogen en mazzel

Sietske Roorda

Zo snel mogelijk loop ik de borrelende mensen voorbij. Voordat ik mij op de beursvloer van Art Rotterdam stort wil ik Prospects & Concepts zien: een tentoonstelling van 90 startende kunstenaars die in 2012 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen van het Mondriaan Fonds.

Erotisch iconoclasme

Alexander Mayhew

Op een beurs voor hedendaagse kunst verwacht je niet snel met schilderijen of sculpturen van oude meesters te worden geconfronteerd. Daarvoor is de TEFAF in Maastricht ongetwijfeld een betere bestemming.

En dan

Jaap Röell

Tijdens het geschuifel van de ene stand naar de andere op Art Rotterdam, werd ik ongewenst deelgenoot van een veel te luid gevoerd mobiel telefoongesprek:

‘Gaat het goed met je?

Randprogramma Art Rotterdam

Maaike Lauwaert

Is er een correlatie, al dan niet positief, tussen kunstbeurs en randprogramma? Leidt een goede beurs tot een nog beter randprogramma (de wet van het versterkende voordeel)? Of is het de twijfelachtige kwaliteit van een beurs die, in een gefrustreerd gebaar van onvrede, aanleiding is voor een sterk randprogramma?

Wesley Meuris bij Annie Gentils Gallery

Alexander Mayhew

In de stand van Annie Gentils op Art Rotterdam springen twee grote plattegronden in het oog, in wit op een zwarte ondergrond afgedrukt. De een toont het National Museum of Ancient Cultures, de andere het Greenhouse of the Royal Botanical Garden.