Talent, doorzettingsvermogen en mazzel

Sietske Roorda

Zo snel mogelijk loop ik de borrelende mensen voorbij. Voordat ik mij op de beursvloer van Art Rotterdam stort wil ik Prospects & Concepts zien: een tentoonstelling van 90 startende kunstenaars die in 2012 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen van het Mondriaan Fonds.

Ego #06

Basje Boer

Terug in het Stedelijk realiseer ik me pas hoe dierbaar het museum me altijd is geweest

Zichtbaar afwezig

Naast De Bouwkeet on Tour lanceerde het Amsterdamse Stedelijk Museum  […]

SMCS: De bovenzinnelijke wereld van Melvin Moti

Lennard Dost

Nadat toenmalig Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (SMBA) curator Martijn van Nieuwenhuyzen zijn video No Show in 2004 op de KunstRai in Amsterdam vertoont, begint het balletje te rollen voor Melvin Moti. Ook andere Nederlandse musea ontfermen zich over de jonge Rotterdamse kunstenaar.

Terreinverdediging vanuit de ivoren toren

Lennard Dost

In het Stedelijk Museum CS vond 2 februari jl. een symposium plaats over dertig jaar kunstgeschiedenis in Nederland, georganiseerd door kunsthistorisch tijdschrift Jong Holland in samenwerking met het SMCS en de Onderzoeksschool Kunstgeschiedenis..

Post CS als should be broedplaats

Nathalie Zonnenberg

Na jarenlang gesteggel over uitbreiding, nieuwbouw, renovatie en verhuizing presenteerde het Stedelijk Museum in Amsterdam begin 2004 het TPG Gebouw naast het Centraal Station als tijdelijk onderkomen voor zijn collectie en presentaties.