Talent, doorzettingsvermogen en mazzel

Sietske Roorda

Zo snel mogelijk loop ik de borrelende mensen voorbij. Voordat ik mij op de beursvloer van Art Rotterdam stort wil ik Prospects & Concepts zien: een tentoonstelling van 90 startende kunstenaars die in 2012 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen van het Mondriaan Fonds.

Ego #06

Basje Boer

Terug in het Stedelijk realiseer ik me pas hoe dierbaar het museum me altijd is geweest

Zichtbaar afwezig

Naast De Bouwkeet on Tour lanceerde het Amsterdamse Stedelijk Museum onlangs een tweede zwerfproject: Zichtbaar Afwezig

SMCS: De bovenzinnelijke wereld van Melvin Moti

Lennard Dost

Nadat toenmalig Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (SMBA) curator Martijn van Nieuwenhuyzen zijn video No Show in 2004 op de KunstRai in Amsterdam vertoont, begint het balletje te rollen voor Melvin Moti. Ook andere Nederlandse musea ontfermen zich over de jonge Rotterdamse kunstenaar.

Terreinverdediging vanuit de ivoren toren

Lennard Dost

In het Stedelijk Museum CS vond 2 februari jl. een symposium plaats over dertig jaar kunstgeschiedenis in Nederland, georganiseerd door kunsthistorisch tijdschrift Jong Holland in samenwerking met het SMCS en de Onderzoeksschool Kunstgeschiedenis..

Buurtwerker of demagoog

Lotte Haagsma

In een landelijke avondkrant woedt op dit moment een discussie over de jonge generatie ‘feestende’ actievoerders. Wie heeft er nu gelijk? De jongere die best wat wil doen voor een betere wereld.

DON’T TRY THIS AT HOME!

Nils van Beek

Mijn zusje had eens een pop met haar dat volgens de reclame echt kon groeien. Aangezien mijn zus ervoor terugschrok om dit gegeven ook proefondervindelijk vast te stellen, heb ik mij daar toen maar aan gewaagd..

Post CS als should be broedplaats

Nathalie Zonnenberg

Na jarenlang gesteggel over uitbreiding, nieuwbouw, renovatie en verhuizing presenteerde het Stedelijk Museum in Amsterdam begin 2004 het TPG Gebouw naast het Centraal Station als tijdelijk onderkomen voor zijn collectie en presentaties.

Dislokatie

Jan de Vries

Er komt steeds meer kunst zonder vaste woon- of verblijfplaats. Vluchtigheid, mobiliteit, zelfs destructie zijn gemeengoed in de hedendaagse kunst, maar ook werken die tot voor kort verzekerd waren van een vaste plek in een.