Spacecraft Icarus 13 – Narratives of Progress from Elsewhere

BAK Utrecht presenteert een tentoonstelling rondom een fictief ruimteschip ´Icarus 13´, die de mythologische figuur Icarus en de dramatische ondergang van het ruimteschip Apollo 13 doet samensmelten. De dramatiek die in de titel schuilt moet echter niet afleiden van de wens, ‘het reiken naar het onbereikbare.’  Met dat uitgangspunt presenteert het centrum een weergaloos spectrum […].

Monoloog

Heleen Huisman

Bezoekers van de tentoonstelling Dicht Bij van Lawrence Weiner (1942) worden door de baliemedewerker aangeraden om eerst naar de tweede verdieping te lopen om daar de videoregistratie van een gesprek tussen Ann Goldstein en Lawrence Weiner te bekijken

Is een vraag is een vraag is een vraag?

Bert Mebius

Afgelopen maand verscheen bij BAK (basis voor actuele kunst) in Utrecht een boek met de titel World Question Center (Reloaded). Het bevat de neerslag van een performance die najaar 2003 onder dezelfde titel.

ONWILLIGE GETUIGENIS

Mischa Andriessen

“Wil je mijn getuige zijn?”. Deze wat bedeesde vraag (slechts een van de vele getoonde dia’s tijdens de expositie in het BAK) is uiteindelijk van doorslaggevend belang voor de positie die de toeschouwer ten opzichte van Gerrit.

WELCOME TO EUROPE?

Europe is hot. Tenminste als we op de frequentie afgaan waarmee de berichten ons elke dag overladen.