De kunstenaar en zijn kosmos

Gerben Bakker

In 2007 besteedde Tubelight aandacht aan de veelbelovende kunstenaar Levi van Veluw. Dat hij nadien een interessante weg heeft gevolgd bewijst zijn nieuwste tentoonstelling The Collapse of Cohesion in Galerie Ron Mandos.

Beyond Mass

Bij galerie Ronmandos in Amsterdam is het indrukwekkende werk van de Belgische kunstenaar Renato Nicolodi (1980) te bezichtigen

Seizoensopening Rotterdam

Jack Segbars

De start van het nieuwe culturele seizoen in Rotterdam werd gelukkig niet op één enkel tijdstip gepland. Met de festivals de Wereld van Witte de With en de R’uitmarkt.

De Neo-romantiek van Hans Op De Beeck

Catherine Somzé

De meer-dan-levensgrote witte tafel met witte stoelen, witte koffiekopjes, gebaksbordjes en bestek, lijkt onafgeruimd achtergelaten na een koffietafel met vlaai. Aan één zijde van de tafel staan een paar vuile asbakken.

Bijzondere personages

Afshan Ayar

Zesentwintig hoofden hangen kriskras aan de wanden van galerie Ron Mandos. Het zijn de recente olieverfschilderijen van de kunstenaar Theo Poel.

Kleurgeweld

Maartje Berendsen

Hoewel Fransje Killaars al een groot aantal exposities in binnen- en buitenland achter de rug heeft is het de eerste keer dat haar werk in Rotterdam te zien is. In de expositieruimte van Ron Mandos zijn haar stoffen sculpturen.