Waar politiek zich ongemerkt voltrekt

Jesse van Winden

De jonge, Britse kunstenaar Rory Pilgrim (1988) exposeert momenteel zowel met De stille revolutie in Kunsthuis SYB te Beetsterzwaag als met The rainbow in Galerie Paul Andriesse in Amsterdam. Met zijn werk mengt Pilgrim zich weloverwogen en met veel toewijding in het publieke debat over thema’s als de verhouding individu versus collectief, sociale ongelijkheid en discriminatie.

Marijn van Kreij

Galerie Paul Andriesse toont een installatie met nieuw werk van Marijn van Kreij (1978) onder de titel The Passenger, een verwijzing naar het bekende nummer uit 1977 van Iggy Pop. Naast video’s en prints is de installatie voornamelijk opgebouwd uit tekeningen en schilderingen op papier.

INTIEME UNIVERSALITEIT

Jan Kappers

Gerhard Richter is vooral bekend als een spraakmakende Duitse schilder en niet zozeer als een vriendelijke family man. Toch krijgt hij die rol toebedeeld in de fotoserie Family Portraits van Thomas Struth.

Het Beloofde Land

Nathalie Zonnenberg

Het beloofde land dat Mozes de bevrijde Israëlieten toonde, moet er ongetwijfeld aantrekkelijker hebben uitgezien dan het landschap op de foto's die Lidwien van de Ven momenteel toont in Galerie Paul Andriesse.

Een enorme bos ballonnen

Sandra Smets

Galerie Andriesse opent het nieuwe tentoonstellingsseizoen met ‘Lift', recent werk van Fiona Tan. Van buitenaf is door de geblindeerde ramen niet te zien dat de galerie open is.

Hellen van Meene: Nieuw Werk

Miriam Bestebreurtje

Wat een wonderlijk, zachtroze pathos komt je tegemoet als je de galerie binnen stapt. Vanaf een veertigtal foto's kijken meisjes in ouderwets-aandoende jurkjes en bloesjes je betekenisvol net niet aan.