Redactioneel #124
Uit alle teksten in deze Tubelight wordt duidelijk dat een gift gaat over […]
Uit alle teksten in deze Tubelight wordt duidelijk dat een gift gaat over […]
De supermarkt, de wachtkamer bij de tandarts, het vliegveld, een lift: zomaar een aantal voorbeelden van plekken van passage. Ze zijn steriel, onpersoonlijk en de relaties tussen de mensen zijn toevallig.
Na jaren RijksOPEN (en tussendoor wat bezoekjes aan bevriende residenten) […]
De Oude Kerk in Amsterdam is een plaats waar de eindigheid van het bestaan op een tastbare manier zichtbaar is, maar waar tegelijkertijd het leven doorgaat in het hiernamaals. In de tentoonstelling Once in a Lifetime komt deze religieuze achtergrond samen met elementaire levensvragen die vandaag de dag nog voor veel denkwerk zorgen.
“Je hebt een duistere zijde waar ik heel erg in geïnteresseerd ben, maar die duistere zijde ontstaat alleen als je ook een lichtere zijde hebt,” verklaarde kunstenaar Marc Bijl aan ARTtube tijdens zijn tentoonstelling Urban Gothic in 2012. In zijn vroege werk reageert Bijl vooral op de globalisering van de economie en op de machtsrelatie tussen het individu en de overheid.
Knalgele tekstborden staan verspreid door het Tropenmuseum. Ze tonen kritische reacties op de permanente tentoonstellingen.
Wat speelt er in de fotografie in Nederland? Waar vindt de vernieuwing […]
Mijn medestudenten en docent staan met zowat met hun neuzen tegen de muur […]
Apple, Amazon, Google, Yahoo, Twitter, Uber, Airbnb, Dropbox, Spotify, […]
Om de zoveel tijd duikt de discussie weer op; wat is de stand van de kunstkritiek heden ten dage? Waar gaat het naartoe met deze tak van sport en waar zou deze naartoe móeten gaan? Wat zijn de bedreigingen voor de criticus
Welke antwoorden krijg je als je vragen stelt over de inhoud en de […]