Het beeldscherm als eerste dimensie

Miriam van Ommeren

‘You stopped watching porn?’
‘There are webcams now.’

Deze dialoog tussen hoofdpersoon Junior en de man aan wie hij zijn amateur porn-dvd’s verkoopt, vormt een heldere prelude in Videophilia (and Other Viral Sories). Seks is een constante factor in het leven van de hoofdpersonen van deze Peruaanse film en wordt als zodanig dan ook over de hele breedte aan de kijker gepresenteerd..

Ruïnes in Rotterdam

George Vermij

Naast grote publieksfilms biedt het IFFR altijd verrassingen die helaas geen bredere release hebben, zoals het imposante filmportret dat Sophie Fiennes (1967) van kunstenaar Anselm Kiefer (1945) maakte. Fiennes, die eerder de documentaire The pervert’s guide to cinema, over Slavoj Zizek (1949), regisseerde, biedt met Over your cities grass will grow verschillende perspectieven op het fenomeen Kiefer.

Wolfsons Free Radicals

Roman Koot

Wat kan een kersverse directeur nog toevoegen aan een internationaal filmfestival, wanneer hij krap vijf maanden voor aanvang wordt benoemd? Het programma ligt grotendeels vast, samengesteld door een team van ervaren programmeurs

Film is om naar te kijken

Ranti Tjan

De vele experimentjes van beeldend kunstenaars die iets met film willen, worden om onverklaarbare redenen gekoesterd door mistige kunstcuratoren. In de jaren negentig tekent de onmacht van kunstenaars om een.