Wolkendagboek

Malou van Doormaal
18 Juli

maandag 18 juli 2022

De zomervakantie is onmiskenbaar begonnen. Je voelt het aan de hitte en je ziet het aan de lucht. Niet door strandballen of die leuke dansende duiven, niet door vliegers of het langzaam bruinende bladerdak. Je ziet mensgemaakte wolken, tientallen in de lucht. Het heeft niks met complottheorie├źn te maken. De chemtrails die we zien is niks meer dan koude die zich vastklampt. Ingekapseld zwavel. Uitstoot met effect. We verlichten onze stress en verzwaren de lucht met steeds snellere kilometers. Vakantie! Kristallen hebben eindelijk houvast. We kunnen het zien. Vakantie! Het is maar dat we ons ergens aan vast kunnen houden.

In het kader van Tubelight #121, dat gewijd is aan wolken, houdt Malou van Doormaal een week lang een wolkendagboek bij. Refererend aan de Cloud-a-Day emails van de Cloud Appreciation Society publiceren we deze week elke dag een snapshot en een korte reflectie.

Malou van Doormaal is wolkenliefhebber en lid nummer 53.194 bij de Cloud Appreciation Society. Verder houdt die van vogels, bomen en drag. Hen staat bekend als drag royalty Maybe Boozegeoisie en werkt als kunstenaar en artistiek leider bij de Academie voor Beeldvorming.