Wolkendagboek

Malou van Doormaal

dinsdag 19 juli 2022

Dit is de koudste zomer van de rest van mijn leven, zo staat op digitaal karton geschreven. De leus circuleert al langer, maar vandaag herinnert het internet me er veelvuldig aan. De ironie is niet te missen en we moeten de betekenis van ‘geen wolkje aan de lucht’ misschien maar eens herzien. De lucht serveert blauw en ik proef een nare bijsmaak.

Er zit geen zuurstof in, geen verfrissing. Concentratie wordt opgezogen en ik fiets zonder plezier door de stad. Ik vermijd de blik naar boven en race van schaduw naar schaduw.

We zijn doorgaans maar verwend met al die doorsnee temperaturen. Flink wat waterdamp en lekker wispelturig. Het brengt ons dagelijks eye-candy en af en toe een goeie portie plens. Een onuitgesproken stratocumulus brengt misschien geen ontzag zoals een kale hemel, maar het geeft wél blijk van gezond watertransport. Dus voor nu verstop ik me voor de extremen en juich ik voor de middelmaat!

In het kader van Tubelight #121, dat gewijd is aan wolken, houdt Malou van Doormaal een week lang een wolkendagboek bij. Refererend aan de Cloud-a-Day emails van de Cloud Appreciation Society publiceren we deze week elke dag een snapshot en een korte reflectie.

Malou van Doormaal is wolkenliefhebber en lid nummer 53.194 bij de Cloud Appreciation Society. Verder houdt die van vogels, bomen en drag. Hen staat bekend als drag royalty Maybe Boozegeoisie en werkt als kunstenaar en artistiek leider bij de Academie voor Beeldvorming.