Webeditie

Redactie Tubelight

Amsterdam stond van 7 t/m 18 mei 2008 in het teken van de beeldende kunst. TUBELIGHT was van de partij.

In de RAI vond de 24e editie plaats van Art Amsterdam, met deelname van 125 (inter)nationale galeries. Enkele dagen later opende in de Westergasfabriek de Kunstvlaai met presentaties van 90 instellingen, kunstenaarsinitiatieven en kunstacademies. De Kunstvlaai, ooit begonnen als tegendraads broertje van de meer mainstream Kunstrai, was nu zelf met een stand vertegenwoordigd op Art Amsterdam. Bovendien hadden ‘Vlaai en RAI’ besloten de handen ineen te slaan en de Kunstvlaai voortaan tegelijk met Art Amsterdam te laten plaatsvinden.

Dit jaar werden verder voor de derde keer onder de noemer Tijdelijk Museum Amsterdam verschillende presentaties, rondleidingen, lezingen en discussies georganiseerd bij verschillende Amsterdamse (kunst)instellingen als W139, SMART Project Space, Platform 21 en FOAM. Nieuw was Satellite Station, een projectruimte in de kelder van het Post CS-gebouw (Stedelijk Museum CS), waar enkele galeries site-specific werk tentoonstelden dat ‘een andere ruimte vraagt dan de traditionele kunstbeursomgeving’. Tenslotte had een groot aantal Amsterdamse galeries besloten tot een speciale avondopenstelling op vrijdag 9 mei.

Genoeg te doen, dus. Daarom bestede TUBELIGHT.nl extra aandacht aan deze activiteiten, met korte besprekingen en een top 3 van redactie en auteurs.

Art Amsterdam
7-12 mei 2008
Amsterdam RAI
www.artamsterdam.nl

Tijdelijk Museum Amsterdam
7-12 mei 2008
Diverse locaties
www.tijdelijkmuseumamsterdam.nl

Kunstvlaai
10-18 mei 2008
Westergasfabriek
www.kunstvlaai.nl

Satellite Station
8-12 mei 2008
Kelder Post CS-gebouw
www.satellitestation.nl