Tubelight Special over Digitale Kunst

Virtueel Platform, Domein voor Kunstkritiek en Tubelight presenteren op 28 februari 2010 de Tubelight Special over kunst en digitale media in De Balie in Amsterdam tijdens het Sonic Acts XIII: Poetics of Space festival. In deze speciale editie van Tubelight schrijven tien upcoming kunstcritici over digitale vormen van kunst.

De inhoud is het resultaat van vier maanden denken en schrijven over het vakgebied tijdens de masterclass ‘Kritisch Schrijven over Digitale Kunst’. Daarin bouwden beginnende critici aan een vakkundige basis voor de interpretatie en vertaling van digitale kunst.

De Tubelight Special bevat artikelen van deelnemers aan de masterclass. Zo zijn er interviews met Theodore Watson, Sara Kolster en Ton van ’t Hof; essays over artistieke games en de interactie tussen mens en machine; recensies van werken van Edwin van der Heide, Jonathan Schipper, T_Visionarium, Cristoph de Boeck, Aernoudt Jaecobs en Lucy McRae; en een reportage van TedxAmsterdam.

De masterclass werd georganiseerd door Domein voor Kunstkritiek, Virtueel Platform en Tubelight en werd mogelijk gemaakt door de Mondriaan Stichting. Begeleiding van de workshop was in handen van journalist Ine Poppe (publiceert o.a. in NRC-Handelsblad) en Annet Dekker (Virtueel Platform).

De Australische Emile Zile zal tijdens de presentatie zijn Post-It Kino performance opvoeren. Post-It Kino is een korte performance die van analoog, naar digitaal naar analoog verloopt: met ronddraaiende DVD logo’s, bekende filmmuziek en natuurlijk Post-ItTM notes.

PRESENTATIE TUBELIGHT SPECIAL OVER DIGITALE KUNST
28 FEBRUARI 2010, 15.00 UUR

De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Toegang: Gratis, reserveren verplicht: rsvp@virtueelplatform.nl

TUBELIGHT is gratis verkrijgbaar bij ruim 200 galeries, kunstinstellingen en boekhandels in Nederland.