Uit de wurggreep van het kapitalisme

Anne Beeksma

Het zijn spannende tijden voor Casco. Het collectief – in eigen woorden een ‘Office for Art, Design and Theory’ – opent op 1 mei de tentoonstelling New Habits op een nieuwe locatie aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht.

De betekenissen van zien

Joris van Ballengooijen

In de expositieruimte van Casco staan drie overheadprojectors opgesteld. Op twee van de projectors zijn uitgeknipte tekstfragmenten gelegd, de derde toont een ouderwets ogende illustratie van een jongen die zich buigt over een wiskundig model van een kegel.

Muziek maken op de groenstrook

R. Hoffmann

De in New York wonende Japanse kunstenaar Ei Arakawa regisseerde eind april enkele performances in Park de Gagel, in de Kanaalstraat en bij het Esperantomonument in Utrecht. De gebeurtenissen hielden het midden tussen georganiseerde dans, een muziekstuk, informele architectuur en een ingreep in de openbare ruimte.

Oorlogje spinnen

Alexander Mayhew

Onlangs overleed de bedenker van de populaire televisieserie M.A.S.H. Deze serie volgde het wel en wee van de bemanning van een mobiel veldhospitaal tijdens de Koreaanse oorlog in de jaren vijftig.

Niets te zien in Snowscape

Bianca Visser

Roma Pas heeft in samenwerking met Teske Clijsen het interieur van Casco én alle objecten die in de tentoonstellingsruimte staan met witte, lichtdichte stof bekleed. Niets is hen ontgaan.