[ praten om te praten, kijken om te kijken, er zijn om er te zijn ]

Lien Van Leemput

 

[ het is ijzig koud buiten ]

016 Winterdicht — Sébastien Conard

Excuse me, can I ask you where the exhibition of FLIP  is? … Oh, then maybe we can go there together? … Sorry my English is not so good, I come from … Oh, the opening starts only at 7? … But I have some friends who show some books there, so this is my only chance. Let us try.

062 Optimism Works Both Ways — Mark Pezinger Verlag

[ papier glipt door mijn handen, het voelt stroef en zacht en fijn en hard en broos aan ]

Die letterplakmannen, echt, daar werken we nooit meer mee samen. Liegen in mijn gezicht dat ze de beste folie gebruiken om ons dan brol aan te leveren!
–   Oh, ik heb zin in een wijntje, ik ben zo moe…

011 Portraits of Spaces — Stanley Brouwn

Hallo.
–   Hey.
Ik ben gevallen vanmorgen. Recht op mijn achterwerk. Amai, dat deed nogal een beetje zeer, man! Morgen zeker een blauw achterwerk. Gelukkig zag niemand me.

[ soms wou ik dat niemand mij zag ]

001 The One Who is Defined — Kasper Andreasen

Het blijft hier nog lang hoor. Het is volgende week en volgende maand ook nog.
–   O, dan kom ik een andere keer nog eens langs.

[ Stolen Spoons mag ik niet aanraken, Nude Animal Cigar staat klaar om om te vallen, Que font les soldats avant la bataille? springt uit zijn vakje, Bronx 06 plaagt mijn ogen met zijn felblauwe kleur ]

047 Because Nothing Ends — Amanda Friedman

[ ik flip doorheen de boeken en vul mijn hoofd met woorden en beelden ] [ ik flip doorheen de zaal en vul mijn hoofd met woorden en bewegingen ] [ ik flip doorheen de mensen en vul mijn hoofd met conversaties en observaties ]

183 Vormen van gemiddelde complexiteit trekken onze aandacht — Kurt Ryslavy

Pas op, je moet die handschoenen aandoen!
Pas op, je laat iets vallen!
Zachtjes, zachtjes, zachtjes, niet plooien!
Hij kan er niet aan met die handschoenen.
Hij verliest zijn vingers in die handschoenen.
Zus, geef hem eens dat boek.
Zus, ik wil dat boek van die Marcel Brotaars ofzo.
O, aan de overkant is er nog?
Hier zijn nog boekjes, lieverd.

[ een jongetje verliest zijn witte vingers in boeken ]

007 Flip Book Fan — Gui Borchert

[ verbanden ontstaan. wat was er eerst? titels vermengen. beelden worden woorden en woorden worden beelden. de beweging transformeert in object en het boek verzamelt haar nuances ]  
117 Colour Study of Group Behaviour and the Need to Control — Alon Levin

Dus, hoe spreken we verder af? Anders moeten we eens kijken naar de ruimtes? Studenten inschakelen? Het gaat wel een drukke avond zijn, neem ik aan? Is er voldoende wijn geleverd?

216 What If It Is All True? — Maud Vande Veire

Ik ga u laten nu, nog wat verder kijken en zo.

121 Nuances of No — Hanne Lippard

[ de ruimte vult de mensen. witte krijttekeningen op de muur omkaderen boeken. houten tafels ondersteunen papieren verhalen. lijnen markeren onderwerpen. omgekeerde tafels dragen bewegende beelden. schermen spreken en bewegen. muren dragen en verdragen. ]

144 Not Available — Marc Nagtzaam

[ een hoofd en twee lijven ]

Hallo, hallo. Hallo allemaal.
Ik ken er eigenlijk niet zo heel veel hoor. Wie staat er allemaal in de colofon? Zijn die namen alle mensen? Komen die ook allemaal naar hier dan?
Stel u voor zeg.

093 Sad, Depressed, People — David Horvitz

Het is hier toch iets warmer om te staan.

Hey, lang geleden, niet?
–   Lang? Laat me eens denken, drie jaar?
Ja, dat beschouw ik toch al als lang. Geef je nog steeds les?
–   Ja. Heb je anders geen zin om eens over jouw video’s te komen praten? Hier heb je mijn kaartje. O, waar zitten mijn kaartjes nu ook alweer? Heb ik er nu eentje vast of twee? Het papier van mijn kaartjes voelt zo vreemd aan.
 
[ er is een boek dat alleen maar ‘walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk walk’ zegt ]

012 Show Titles — Stefan Brüggemann

Maar we zitten niet altijd in de juiste situatie.

[ een meisje kijkt naar de film en eet stiekem een hele reep chocolade op ]

Heb je al een boekje genomen? Bij het binnenkomen. Je mag er ook meer dan één nemen. Er gaan er toch zeker en vast over zijn.

[ hoe wordt het beeld gemaakt? hoe wordt het beeld getoond? hoe wordt het beeld gelezen? hoe wordt het beeld gereproduceerd? hoe wordt het beeld vertaald? hoe wordt het beeld verzameld? hoe wordt het beeld bewaard? hoe wordt het beeld vernietigd? hoe wordt het beeld bewaakt? hoe wordt het beeld geïnterpreteerd? ]

083 Will Happiness Find Me? — Peter Fischli & David Weiss

[ mijn hoofd suist mee met het geluid van de projector ]

Waar is hij nu? Hij had hier al lang moeten zijn.
O buiten? Hij durft niet te komen!
… Aah, hij is er!

[ mijn hoofd zit in de diaprojector en mijn mond ratelt mee ]

096 Mood Disorder — David Horvitz

Hey lang geleden!
–   Ja he?
Ja.
–   Ja, maar er waren de laatste tijd niet meer zoveel evenementen. Waarschijnlijk met die koude dagen.
–   Nee, ja, ik weet het. Het volgende is binnen twee weken. Kom je ook dan?
O ja graag!
–   Ik heb eigenlijk nog in geen enkel boek gekeken.
Ik ook niet… ik raak alle boeken aan maar kijk in geen enkel. Ik babbel meer dan dat ik door de boeken blader.
–   Ja ik ook.

[ een narratief vormt zich doorheen bewegende handen, bewegende beelden, bewegende bladeren. ik sta op en kijk. ik sta op en ga verder. ik sta op en lees. ik sta op en begrijp. ]

140 Language to Cover a Page — Kristen Mueller

[ er is een meisje dat tegen de muur zit en alle namen op de wand leest, tien keer na elkaar ]

Hallo! Hoe gaat het? … Ben je al lang terug? … En hoe was het daar?

[ nodeloze halfronde vragen als ik zenuwachtig ben ]

035 Negative Approach — Joris De Rycke

… 250 boekjes allemaal met de hand. … Wel intens hoor. En dan samenleven met de plaatselijke bevolking en mee in hun leven stappen. … Dinsdag gaan we naar Berlijn om het boek te drukken. … Ik ga je laten nu. Nog even kijken hier, tot snel!

[ een duw tegen mijn schouder van een zachte jas ]

122 This Embodiment — Hanne Lippard

Ken ik jou?

043 Untitled — Peter Downsbrough

Jullie kennen elkaar of…?
–   O ja, van de e-mails.

[ ik tel de woorden, ik tel haar bewegingen, ik tel de mensen, ik tel hun bewegingen, ik tel de cijfers, ik tel hun betekenis, ik tel de gezichten, ik tel hun gedachtes ]

089 What’s My Name? — Karl Holmqvist

Ik kan niet tegen de kou. Ik hou nu eenmaal meer van warmte.
–   Ik hou van boeken.
 
058 Un bel été quand même — Mekhitar Garabedian
 
[ beelden bewegen, bladen bewegen, ogen zoet en scherp, geluiden vullen ]

206 The Invisible Book — Elisabeth Tonnard
 
Ga je al weg?
–   Ja, ik moet nog met de trein.
Het zal veel makkelijker zijn als ik niet meer thuis woon.
–   Heb je plannen dan?
Ja, ik ga waarschijnlijk samenwonen met mijn vriend.
–   O, je hebt een vriend nu dan?
Ja, nog niet zo lang hoor, maar wel serieus.
–   Haha! Serieus deze keer dan, goed voor jou.
Ja, héél goed voor mij, inderdaad.

223 Losing Control Leen Voet
 
[ About Image Construction ] [ Image About Construction ] [ Construction About Image ] [ Image Construction About ] [ Construction Image About ] [ About Construction Image ]  
218 Yes It Does Doesn’t It. Monologues — Jelena Vanoverbeek

Ik ga je laten kijken nu. Tot snel!

192 You me and Everybody — Erik Steinbrecher

 

Lien Van Leemput is grafisch ontwerper, schrijver en performer. Haar interesseveld schippert tussen het alledaagse en het bijzondere, tussen het rationele en het absurde. Ze probeert de banale alledaagse wereld te vatten in woorden, beelden en bewegingen.
www.lienvanleemput.com